Meloen met ham voorgerecht

Meloen met ham is een super lekker en traditioneel voorgerecht. Vooral rond kerst eten we volop meloen met ham. Een meloen met ham voorgerecht mislukt nooit. Misschien niet heel origineel (maar op deze site staan voldoende leuke, heerlijke en verrassende varianten) maar wel bijzonder lekker. Bijna iedereen is er dol op.

Meloen met ham maak je heel makkelijk en snel klaar en het is lekker licht. Je zit na een voorgerechtje  van meloen met ham niet meteen helemaal vol. Een voorgerecht moet er voor zorgen dat je extra veel trek krijgt in het hoofdgerecht. Vaak maken mensen zulke enorme voorgerechten dat je al bijna vol zit na de eerste gang. Dat is zonde.

Dit is een meloen met ham voorgerecht voor 4 personen

Ingredienten meloen met ham voorgerecht

  • 1 rijpe galia meloen (halve meloen is ook meer dan voldoende)
  • 6 plakjes parmaham

Huh is dat alles? Ja, dat is alles. Meloen met ham kan je namelijk heerlijk puur eten. Er zit meer dan voldoende smaak aan als je het puur naturel weet te houden. Less is more in dit geval.

meloen met ham voorgerecht

voorgerecht met meloen en parmaham

Hoe maak je meloen met ham klaar?

  • De meloen eerst doormidden snijden
  • Met een lepel kan je nu heel makkelijk de pitjes er uit scheppen
  • De halve meloen nu in 4 stukken snijden (schuitjes maken)
  • Snij nu met een scherp mes langs de schil van de meloen. Let op: als de meloen niet 100% rijp is iets meer afstand van de schil aanhouden, je hebt nog meloen over dus gewoon even testen en proeven.
  • Nu kan je de meloen in partjes snijden, wel in de schil laten liggen
  • De parmaham per plak in vieren snijden
  • Leg op ieder blokje meloen een plukje parmaham en zet vast met een prikkertje

je voorgerecht meloen met ham lijkt op een vijfmaster

je voorgerecht meloen met ham lijkt op een vijfmaster

  • Je meloenbootje is nu een 5-master geworden

Heerlijke galia meloen met Parmaham als voorgerechtje

Heerlijke galia meloen met Parmaham als voorgerechtje

  • 1 bootje meloen met ham per persoon serveren als voorgerecht

De meloen moet voldoende koel zijn bij het serveren, dus de meloen heel even in de koelkast leggen is een prima plan

 

Leave a Reply