Meloen met Parmaham in een glaasje

Meloen met Parmaham is een heerlijk makkelijk voorgerecht voor verschillende gelegenheden. Je kunt het serveren als onderdeel van een warm/koud buffet maar ook als lekker voorafje bij een copieus diner. Veel mensen kiezen voor meloen met ham als voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner.

Waarom meloen met ham bij het kerstdiner?

Zo rond kerst heeft de kok des huizes het al druk genoeg. Een heerlijk maar eenvoudig voorgerecht is dan zeer welkom. Geen moeilijk gedoe maar wel heel erg lekker en het kan niet mislukken.

Een ander voordeel van meloen met parmaham (en zeker ook in een glaasje) is dat je mooi kleine porties kunt maken. Vaak is een luxe dinertje meerdere gangen dus doe het rustig aan met de porties, anders heeft niemand meer trek in je hoofdgerecht.

Door meloen met ham in een glaasje te serveren ziet het er mooi uit en toch is het een net klein portie. Een klein portie op een bord ziet er snel zielig en sneu uit.

Dit is een voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten meloen met parmaham in glaasje

  • Meloen (galia of Cantaloupe meloen) (een halve meloen is al meer dan genoeg)
  • 6 plakjes lekkere rauwe ham (bijvoorbeeld serranoham of parmaham)

Natuurlijk heb je 4 kleine glaasjes nodig en 4 gebaksvorkjes

Meloen met Parmaham in een glaasje

Meloen met Parmaham in een glaasje

Hoe maak je een lekker klein voorgerecht met meloen en ham?

  • De meloen opensnijden en de pitjes met een lepel verwijderen
  • Het vruchtvlees van de meloen langs de schil lossnijden en het vruchtvlees verder in blokjes snijden
  • De rauwe ham in kleinere stukken scheuren
  • De blokjes meloen en de ham in een glaasje doen

waxinelichthouder als glaasje gebruikt

waxinelichthouder als glaasje gebruikt

Tsja, meer is het niet. Het aparte van dit gerechtje is meer de presentatie. Ik gebruikte in dit geval een waxinelichthouder als glaasje.

Meloen met ham in een glaasje is trouwens ideaal voor een lopend buffet of een walking dinner, geen geknoei!

Leave a Reply