Meloen met rauwe ham op een spiesje

Meloen met rauwe ham kan je op verschillende manieren presenteren. Meloen met ham op een spiesje is een makkelijke, elegante manier om dit lekkere voorgerecht op te dienen. Je kunt een spiesje zo vol maken als je zelf wil. Ik hou het graag simpel: blokje meloen, wat rauwe ham op een spiesje en klaar ben je.

Nog mooier maak je het met wat gehakte pistache nootjes op je bordje. Dat wilde ik ook doen voor deze foto’s maar één van mijn fijne familieleden kreeg gisteren onbedaarlijk veel trek in pistachenootjes…. Grrr

Op de manier zoals ik ze maak reken ik op 3 tot 5 spiesjes per persoon

De ingrediënten voor meloen met rauwe ham op een spiesje

  • Meloen (op de foto galia meloen)
  • Rauwe ham in plakjes (denk aan Parmaham, Spaanse Serranoham of een lekkere Duitse rauwe ham)
  • Flinke hand gepelde pistache nootjes
  • Lange sateprikkers

meloen met rauwe ham op een spiesje

meloen met rauwe ham op een spiesje

Hoe maak je meloen met rauwe ham op een spiesje?

  • De meloen eerst halveren en de pitjes er uit lepelen
  • Met een scherp mes de halve meloen in kleinere schijven snijden en dan langs de schil het vruchtvlees lossnijden
  • Meloen in blokjes snijden (niet te klein)
  • De plakjes rauwe ham in kleinere stukken scheuren
  • Op een sateprikker een blokje meloen prikken en daar op een beetje rauwe ham
  • De pistachenootjes grof hakken en over de meloen met rauwe ham strooien

 

een heerlijk eenvoudig voorgerecht: meloen met rauwe ham

een heerlijk eenvoudig voorgerecht: meloen met rauwe ham

Ik serveer dit voorgerechtje graag op een smal langwerpig schaaltje maar het kan natuurlijk ook op een leuk bordje.

Als je weinig tijd hebt, maar je wilt wel een voorgerechtje serveren dan is dit misschien wel het meest ideale recept. Binnen een paar minuten maak je een heerlijk licht voorgerechtje (en het kan niet mislukken)

 

Leave a Reply