Meloenbolletjes met port en heerlijke ham

Meloen met port is een heerlijke combinatie. Maak nu een eenvoudig voorgerecht met meloenbolletjes en port met dit eenvoudige recept. Ik serveer dit voorgerecht in de uitgeholde meloen.

Hoe maak je meloenbolletjes?

De meloen hol ik uit met een Pommes Parisiennes lepeltje, daarmee maak je van die mooie meloenbolletjes. Heb je niet zo’n leuk lepeltje? Dan heb je eindelijk eens een leuk cadeau voor je verjaardag verzonnen! Je kunt zo’n lepeltje ook gebruiken voor komkommer, Pommes Parisiennes maken, en natuurlijk ook voor andere soorten zacht fruit.

Als je de meloenbolletjes uit de meloen hebt geschept dan hou je nog wat meloen over waarvan je geen mooie bolletjes meer kunt maken. Weggooien is zonde dus daarvan maak ik een lekkere smoothie. Een lepeltje voor meloenbolletjes kan je bestellen via Bol.com:

Ingrediënten voor meloenbolletjes met port en ham

  • 1 rijpe meloen
  • 2 kleine glaasjes rode port
  • 100 a 150 gram rauwe ham (Serranoham of Parmaham)

Hoe maak je meloenbolletjes met port en ham?

  • De meloen door midden snijden
  • Met een gewone lepel de pitjes er uit schrapen
  • Met het speciale lepeltje voor meloenbolletjes schep je bolletjes meloen uit de meloen en die meloenbolletje doe je even in een kommetje
  • Als je zoveel mogelijk bolletjes hebt gemaakt haal je het overige vruchtvlees uit de meloen (daarvan kan je bijvoorbeeld nog een lekkere smoothie maken)
  • De meloenbolletjes gaan nu weer terug in de schil van de uitgeholde meloen
  • In iedere helft van de meloen giet je een klein glaasje rode port
  • Je kunt de ham fijn scheuren en over de meloen draperen maar je kunt ook de meloen los serveren naast de meloen

Het is een super eenvoudig voorgerecht maar zeker door de combinatie met de port en de mooie meloenbolletjes een heel lekker en mooi voorgerechtje. Lekker, mooi, en eenvoudig gaan prima samen.

Leave a Reply