Spiesjes met meloenbolletjes, mozzarella en parmaham

Spiesjes met meloenbolletjes, parmaham en mozzarella zijn behalve heel erg lekker ook nog eens de makkelijkste voorgerechtjes die je maar kunt bedenken. Je doet er al je gasten een groot plezier mee. Voor jezelf is het grote voordeel: ze zijn zo klaar en ze kunnen eigenlijk niet mislukken.

Bij een voorgerechtje, en zeker voor de feestdagen, moet je oppassen dat je het niet te groot maakt, en dat het niet teveel is. Maak voor iedereen gewoon een klein spiesje met meloen en parmaham. Dan weet je zeker dat er nog voldoende ruimte is voor je hoofdgerecht, en toch zijn de smaakpapillen wakker gemaakt.

Behalve als voorgerecht kun je deze spiesjes met meloen, mozzarella en parmaham ook prima serveren als lekker borrelhapje.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke spiesjes met meloenbolletjes en parmaham?

  • Halve cantaloupe meloen
  • zakje mini mozzarella bolletjes
  • 100-150 g parmaham
  • Balsamicoazijn
  • Sateprikkers
  • Bolletjessteker voor meloen

En heerlijke zoete cantaloupe meloen leent zich uitstekend voor dit makkelijke voorgerecht

En heerlijke zoete cantaloupe meloen leent zich uitstekend voor dit makkelijke voorgerecht

zo maak je een eenvoudig voorgerechtje: spiesjes met meloenbolletjes mozzarella en Italiaanse rauwe ham

  • met een kleine bolletjes steker haal je bolletjes uit de halve meloen (een cantaloupe meloen is lekker zoet en prachtig oranje van kleur)
  • snij de plakken parmaham in de lengte doormidden
  • steek een meloenbolletje op de sateprikker
  • dan het plakje parmaham aan het uiteinde op het spiesjes steken, er blijft nog een heel eind over maar dat komt vanzelf goed want we gaan de parmaham als een soort slang heen en weer om de meloenbolletjes en de mozzarellabolletjes laten lopen
  • steek nu een mozzarella bolletje op de prikker en vouw de ham weer terug om het bolletje heen

Als je nog kleine mozzarellabolletjes over hebt, dan kun je die prima gebruiken bij een lekkere tomatensalade met mozzarella

Als je nog kleine mozzarellabolletjes over hebt, dan kun je die prima gebruiken bij een lekkere tomatensalade met mozzarella

  • nu weer een meloenbolletje op het spiesjes steken
  • laat nu de rest van de ham weer om het meloenbolletje heen lopen en prik hij vast op het uiteinde van het spiesje
  • een klein beetje balsamicoazijn over de meloenspiesjes doen en klaar ben je!

 

Leave a Reply