Meloen gezond?

Is een meloen gezond? Zitten er veel vitamines in? Dat vraagt iedereen zich vast wel eens af, vooral nu misschien nu meloenen volop te koop zijn voor een heel net prijsje.

Watermeloen is super gezond
Watermeloen is super gezond.

Een meloen is toch alleen maar water?

Nee hoor, een meloen bestaat voor een heel groot deel uit water, maar ook uit bijzonder veel goede stoffen die je lichaam nodig heeft. Een watermeloen bestaat uit 90 tot 95 % water maar er zit ook Vitamine A en C in. Ook ijzer en kalium zijn aanwezig in een lekkere rode watermeloen. Ook vitamine B1 en B6, potassium en magnesium zijn aanwezig, net als het anti-oxidant lycopeen.

Hoeveel calorieën zit er in meloen?

Watermeloen = 37 Kcal per 100 gram

Suikermeloen = 47 Kcal per 100 gram

Galiameloen = 23 Kcal per 100 gram

Cantaloupe meloen = 34 Kcal per 100 gram

Honingdauw meloen = 36 Kcal per 100 gram

Zoals je ziet: een meloen kan je met een gerust hart eten. Vol vitamines en een prima dorstlesser bij heet weer.

Op een pagina van Plazilla staat meloen op plek 7 in de top 10 van gezondste fruitsoorten. Met een portie meloen heb je al bijna 2 x de ADH van vitamine A te pakken. Natuurlijk blijft het aan te raden om vooral veel te variëren met groente en fruit. Dat is het aller gezondste.

Meloen is groente en geen fruit

Hé zal je denken, meloen is echt wel fruit…. Nee, toch niet hoor, een meloen is familie van de komkommer en hoort dus bij de groentes. Hoe dan ook, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Galiameloen bewaren

Een galiameloen kan je het beste  niet in de koelkast bewaren. Meloenen moeten nog wat narijpen als je ze koopt en in de koelkast lukt dat niet zo goed. Kleine partjes kan je het beste wel in de koelkast bewaren maar dan wel in een plastic bakje of in folie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*