Meloen rijp of niet?

Daar sta je dan in de supermarkt, een berg meloenen voor je maar welke is nou rijp? Een meloen die nog niet helemaal rijp is smaakt minder zoet en is vaak minder lekker.

Hoe weet je of een meloen rijp is?

De gemakkelijkste weg is gewoon naar een echte groenteboer gaan, die kan je dat zonder twijfel vertellen maar ja, bij een supermarkt moet je het meestal zelf uitvogelen. Hoe pak je het aan?

Een rijpe galia meloen is herkenbaar aan zijn kleur, hij is meer geel dan groen. Ook even ruiken bij het steeltje, als je een sterke zoete meloengeur ruikt dan is hij meestal rijp. Een beetje voorzichtig drukken op de onderkant ook: geeft hij mee, dan is hij rijp. (of twintig andere mensen hebben er te hard op gedrukt)

Bewaar de galiameloen niet in de koelkast.

rijpe galiameloen
rijpe galiameloen

Hoe weet je of een watermeloen rijp is?

Heel simpel: even kloppen op de meloen, hij moet hol klinken. Hoe holler geluid geluid, hoe rijper de meloen is. Vaak kan je ook watermeloenen per half of kwart kopen, dan kan je aan de kleur zien aan de binnenkant. De meeste watermeloenen worden rijp verkocht met de overige meloenen moet je beter opletten.

Meloen rijp of niet rijp app

Jawel, meloenen testen 2.0! er bestaat ook een app om te testen of je meloen rijp is. Downloaden via deze link http://www.lookandfeel.co.il/portfolio/iwatermelon_deluxe/

Of het echt werkt heb ik niet getest, ik ga af op de geur maar voor wie zijn neus niet kan/wil vertrouwen is het misschien een uitkomst. In ieder geval kudo’s voor het leuke idee.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*